Te gandeai sa-mi faci un cadou? Te invit sa faci un bine!

 

Carmen Vuletescu Asociatia ANAIS

75.9% Complete
759 RON
Sumă strânsă
1,000 RON
Target
4
Donații
Vreau să fac o donaţie!

De cand am vazut initiativa unui fost coleg de facultate de a strange fonduri pentru Asociatia Anais am stiut ca este ceea ce imi doresc sa fac de ziua mea.

Chiar daca am fost ferita in viata de situatii de violenta domestica vad adesea in jurul meu urmarile unor situatii domestice disfunctionale si mai mult de atat, ma ingrijoreaza foarte mult faptul ca femeile in Romania sunt supuse atator violente fara ca cei din jur sa reactioneze, iar aceasta violenta este de multe ori normalizata.

Numeroasele cazuri deja publice de violenta impotriva femeilor ne oripileaza, ne socheaza, dar ele reprezinta de multe ori culminarea a ceea ce fierbe in societatea noastra. Si noi stim cumva asta..

Intr-un material care documenta urmarile izolarii in contextul Covid asupra vietii domestice, concluzia era clara si simpla: pentru multe femei din Romania, dar si copii, acasa e locul cel mai putin sigur. Acasa e locul in care poti experimenta una sau mai multe tipuri de violenta. Voi stiati ca sunt 8? Violenta verbala, violenta psihologica, violenta sociala, violenta fizia, violenta sexuala, violenta spirituala, violenta economica sau violenta cibernetica. Puteti citi mai multe aici - https://acumstii.ro/tipuri-de-violenta/ 

Asa ca dorinta mea este sa vorbesc deschis despre acest fenomen. Constientizarea este intotdeauna primul pas, apoi fiecare dintre noi poate face ceva in acest sens, poate reactiona mai bine intr-o anumita situatie, poate oferi sprijin unei persoane aflate intr-o situatie dificila, s.m.a.d.

Si pe langa ceea ce putem face fiecare dintre noi este vorba si de ceea ce fac asociatiile dedicate acestei cauze, precum este si Asociatia Anais. Echipa Anais incearca sa aduca liniste in viata femeilor si copiilor care au suferit in urma violentei domestice. Si acest sprijin vine sub forma consilierii si indrumarii sociale, consilierii juridice cu privire la drepturile acestora si in vederea obtinerii unui ordin de protectie si a consilierii psihologice.

In plus, echipa Anais este implicata si la nivel educational, organizand sesiuni in scoli pentru a dezbate teme precum violenta domestica, egalitatea de gen, drepturile omului, traficul cu minori in contextul traficului de persoane, dar si alte subiecte care necesita o conversatie publica;

Initiativele lor vizeaza si schimbarea si imbunatatirea legislatiei in domeniul violentei impotriva femeilor. Obiectivul consta in identificarea unor instrumente legislative adecvate nevoilor victimelor si solutii pentru ca acestea sa traiasca o viata fara violenta atat în mediul public cat si in cel privat.

Daca vreti sa redirectionati o suma oricat de mica in directia acestei cauze va sunt tare recunoscatoare, inseamna ca mi-ati facut chiar o surpriza deosebita, de suflet!

Va multumesc!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

ORGANIZATIEI

Asociatia ANAIS

Suntem o asociatie umanitara si principala noastra misiune este sa contribuim la apararea drepturilor celor care nu se pot apara singuri. 

Parcursul pe care o femeie îl face din momentul în care decide să spună ,,STOP’’ este unul ce are nevoie de multă susținere exterioară, de mult suport și de ajutor interdisciplinar. Fie că vorbim de ajutorul necesar pentru obținerea unui ordin de protecție, de consiliere individuală pentru ca femeia să își poată vedea resursele, să devină conștientă de factorii de protecție din jur și de propriile capacități, sau de terapie de grup- unde devine parte a unei comunități și devin împreună niște învingătoare; asupra oricărui aspect din acest proces ne oprim, îi vedem cu siguranță utilitatea indiscutabilă.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

4 Donații

Cris

150 RON
La multi ani!!
24 Feb 2022
22 Feb 2022

Anonymous

309 RON
22 Feb 2022
22 Feb 2022
Carmen Vuletescu : Asociatia ANAIS
Te gandeai sa-mi faci un cadou? Te invit sa faci un bine!